maandag 14 april 2008

Boyke

Verzonden: maandag 31 maart 2008 1:00
Aan: hoogmaatheide@telenet.be
Onderwerp: Boyke

U zei dat U op karakter kweekt, en dat is echt wel waar. Boyke is altijd opgewekt, levenslustig, zelfverzekerd, sociaal met mensen en andere honden, kindvriendelijk, en een fantastisch lieve knuffel. Enige vorm van angst of agressie zijn hem totaal vreemd. Ondanks zijn 41 kg, komt hij nog elke dag op de schoot zitten. Hij wordt graag geaaid, maar geeft zelf ook graag likjes. En als we zijn buikje aaien, kan hij op zijn rug liggen rollebollen en schaterlachen dat het een lust is. Hij is helemaal niet dominant, en is altijd heel voorspelbaar. Je weet wat je eraan hebt. Overdag ben ik bij hem, maar als mijn vrouw thuiskomt van het werk, bouwt hij telkens een feestje.

Zoals het een labrador past, is hij heel actief en enorm behendig. Het is bovendien een heel intelligente hond. Hij verstaat enorm veel woorden en associeert heel veel dingen met elkaar. Je moet hem maar enkele keren iets voordoen, en hij kent het. Hij kent bijvoorbeeld het verschil tussen een pootje geven en een high-five. Als je je hand met de binnenkant naar boven toont, legt hij er een pootje in. Maar als je je hand opsteekt, geeft hij je de vijf: dan slaat hij met zijn pootje tegen je hand, zoals kameraden dat doen.

En natuurlijk haalt hij ook nog elke dag kapoenenstreken uit om aandacht te trekken. Hij heeft dan zo een guitig snuitje, dat je er nooit kwaad kan op zijn.

Het is ook een droom van een hond om mee te nemen op reis. We hebben een monovolume, waar hij achteraan veel plaats heeft op een dekentje voor hem. We zijn er al verschillende keren 1.000 km ver mee op reis geweest. Je vergeet dat je hem bijhebt.

Jozef en Leslie Baum